Curacao, Sint Maarten en Nederland

 

Vanuit Bonaire varen we in 8 uur naar Curacao. Op het Spaanse water strijken we neer in een rustige zij- arm. Achteraf bleek de plek rustig omdat er in het verleden wat drugsproblematiek heeft gespeeld. Hans en Ilse, resp. broertje en schoonzus vertelde ons dit. Volgens hun taxi-chauffeur konden we beter een ander plekje zoeken. Overigens was het toeval dat we Hans en Ilse op Curacao troffen. Heel speciaal om een paar dagen rond te toeren en met elkaar op te trekken. Aan de Westkant van het eiland kregen we een rondleiding van een zeer bevlogen lokale 60 er. De mooiste plekjes, van grot onder zeespiegel tot panoramische uitzichten en een verlaten hotel. Vergane glorie. Heel bizar om daar rond te lopen en in de eerste de beste kamer op de muur de postcode van Beverwijk te zien staan. Huh……..Hans en Ilse eten 1 avond aan boord en trakteren  ons op een heerlijk etentje on the Beach .

 

Daarna vallen we in het ene na t andere avontuur. We nemen deel aan de eerste Tallship. Sail Curacao. We varen mee op De Baerne. Sluiten vriendschappen met o.a. Inge, Pieter, Brigitte en Roeland. Ook maken we een prachtige ochtendwandeling olv een man die we in een restaurant ontmoette. Hij blijkt heel veel te weten van de Zoutpannen. Vroeger werkten daar de slaven onder zeer erbarmelijke omstandigheden. Doordat alles nog intact is gebleven maakt dit enorme indruk op ons.

Uiteraard komen we ook op Curacao weer een aantal bekende tegen. Koen en Yvonne, die onze buren waren in Dinteloord onze Thuishaven in Nederland. En Yvette en Stijn die we ook in Suriname zijn tegengekomen en een mooie tijd samen hebben doorgebracht.

 

Eind juli vertrekt eerst Astrid naar Nederland. We hebben besloten om de boot in November naar St Maarten te varen. De boot blijft daar dan liggen tot april 2019 onder toezicht. Inmiddels ligt de boot op St Maarten. Een mooie 5 daagse tocht, die ons bijna weer aan het twijfelen bracht. Op St. Maarten komen Paul en Monique ons tegemoet varen met hun dinghy . Gelukkig maar want we liepen nog vast in de haven. We lopen lekker hard met Paul en drinken aan boord van de Full Circle de laatste Parbo biertjes uit Suriname. Hmmmmm heerlijk. Ook trekken we nog een dag op met Peter en Jaqueline van de Elisabeth. Michel en ik beseffen nu pas dat het heel bijzonder is wat wij hebben kunnen doen. Onze Winner heeft ons geen moment in de steek gelaten, we behoren tot een geweldige nieuwe zeilfamilie “wereldzeilers”.

Op Curacao snuiven we nog wat cultuur. Cathedral of Thorns. Zo leuk om in Curacao onze vrienden weer even te zien en te spreken. Ook zien we Yvette en Stijn nog even bij het in en uitklaren. We logeerden bij Brigitte en Roland. Ondanks hun drukke werkzaamheden toch even tijd samen doorgebracht. Helaas dit keer geen bezoek aan ons oude buurman Roland van Reenen.  Hij woont en werkt nu op Curacao. Kijk maar eens op Facebook. Hij Boekt mooie resultaten als Organic planter , permaculturist

 

In april 2019 varen we nog een paar weken naar Guadeloupe, Essence, St Thomas. Op de laatste plek gaat de boot ergens in mei op transport. Reden: we ervaren dat het toch een hele grote broek is, we missen ons leventje thuis. Familie, vrienden en ook ons werk. Op dit moment genieten we van het succes wat Michel heeft met zijn net uitgegeven boek: TOPTeam in uitvoering. Een mooi resultaat van maanden intensief schrijven, herschrijven etc. We werken allebei alweer. Astrid als verpleegkundige bij Buurtzorg en Michel als adviseur, coach in de bouw. We kijken uit naar wat komen gaat. Wordt vervolgd in april 2019.

Mooie jaarwisseling voor wie dit leest in december 2018

 

 

Een gedachte over “Curacao, Sint Maarten en Nederland

 1. Dankjulliewel Astrid en Michel, voor het op deze wijze kunnen meebeleven van jullie avontuur. Vanuit mijn luie stoel of liggende op de bank, computer op schoot, heb ik zo nu en dan dan eens lachend en soms ook wel met de schrik om het lijf gelezen hoe het jullie is vergaan.
  Knap werk hoor!
  En daar bovenop ook nog eens jouw boek voorbereiden, Michel.
  Dat was me het jaartje wel!
  Veel geluk en wijsheid in het nieuwe jaar.
  Jan van Galen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s