Over

Wij zijn Astrid en Michel. Fanatieke zeilers.

    Michel: ik ben bij vertrek 58 jaar en geboren en getogen in Breda. Ik heb uit mijn eerste huwelijk 3 mooie kinderen: Anne, Rik en Lisa, en bij vertrek 2 leuke kleinzonen, Gijs en Pim en er is er nog een kleindochter op komst. 

    In 1977 gestart met Civiele techniek de studie, en het eerste project wat ik toen deed was met 8 studenten een jachthaven ontwerpen. Wij kwamen net van het VWO af en wisten nog helemaal niets van jachthavens en steigers, en alles wat daarbij hoort. Veel met water gedaan, vakken gevolgd als lange golven, korte golven, stroming en getijden. Niet wetende dat ik het nu goed zou kunnen gebruiken.  Na de studie Civiel nog bedrijfskunde gestudeerd en niet veel met zeilen en jachthavens gedaan, totdat ik Astrid ontmoette in 2009 en met haar ben gaan zeilen. Zij zeilt al haar hele leven. De eerste ervaring was  een week zeilen in Zeeland, vervolgens een jaar later in Griekenland  en weer een jaar later in Turkije. Ondertussen enthousiast geraakt en boten gekeken, onderzocht en vergeleken. We houden van sportief zeilen, comfortabel en bovenal veilig, en dus was de Winner 1120 ons schip. Daarmee zijn we een aantal keren naar Engeland en Frankrijk gevaren en onze langste tocht was die naar Noorwegen, Mandal en al heel veel mee gemaakt. Een aantal verhalen komen in ons blog te staan. Ruim 2 jaar geleden besloten we om voor langere tijd te gaan zeilen, en het werd pas echt concreet toen we een datum hadden bepaald: 18 juni 2017. 

    Astrid: “Klaar voor de reis, fit en nieuwsgierig naar de vele ontmoetingen en andere culturen. Bij vertrek ben ik 55, het nieuwe 30 anno 2017.  Lastig is het loslaten van mijn dochter Mila, die met 21 jaar haar zelfstandigheid heeft bewezen. In Londen en Antwerpen heeft gewoond en er ook de komende 1,5 jaar voor kiest om in Antwerpen te wonen en te studeren. Mijn ouders van 80 die samen zijn en die ik altijd insluit. Mijn familie is voor mij belangrijk.  Zij reizen met mij mee.

    Zeilen doe ik al vanaf dat ik het mij kan herinneren. De zomervakanties bracht ik door aan boord van het zeiljacht van mijn oom Hans en tante Ria. Van Spaarndam langs de vele mooie riverieren en kanalen. Aan de Loosdrechtse plassen zwemmen, spelen en zingen bij het kampvuur. Om daarna weer verder te zeilen. Haren in de wind, altijd wat te doen en vooral genieten. Met vrienden zeilbootjes gehuurd in Friesland en uiteindelijk zelf mijn 1e bootje gekocht in de jachthaven van Uitgeest. Een 22 ft Orion kajuitzeiljachtje. Zelf opgeknapt en veel mee beleefd en vooral veel geleerd. Verder ben ik sinds jaar en dag een welkome opstapper en later ook mede-eigenaar geweest van een Jeaneau. Eerst 35 ft en daarna 29 ft. Ik dacht dat ik een kleinere boot beter aan kon. Dat bleek een misrekening.  Mijn droom komt uit wanneer we 18 juni de trossen letterlijk losgooien en een “vrij” leven in duiken. Ik zie het als een ontdekkingstocht en hou jullie graag op de hoogte.